Per-Elofsson-SVT-Skidstudion

Tips för klassisk längdåkning

Träna på teknik för att bli bättre på längdskidåkning

När det gäller längdskidåkning brukar man prata om ”klassisk” längdåkning vilket betyder att man använder sig av fyra olika tekniker. De kallas diagonalåkning, saxning, stakning och stakning med frånskjut.

Ett bra sätt att lära sig mer om längdskidåkning kan vara att t.ex titta på en video eller boka in en helg eller vecka med möjlighet att träna med ett proffs som kan visa dig grunderna eller fler tekniker beroende på vilken nivå du är på. Se mer nedan på videon med Per Elofsson som visar teknik i klassisk längdåkning (från SVT Vinterstudion 2012). Här får du med dig en hel del bra tips som du sen kan testa i spåret!

Titta på tekniken när Per Elofsson förklarar diagonalåkning och stakning

Per Elofssons främsta meriter är tre individuella VM-guld, ett OS-brons och två totalsegrar i världscupen. (Källa: Wikipedia).

Sugen på att åka längdskidor?

Vi anordnar en Längdåkarhelg den 14/2 – 16/2 i Gästrikland. Paketresa med buss från Stockholm och Uppsala. Kontakta oss om du har frågor och funderingar. Vi anordnar även ”träning med proffs” för grupper med teknikträning och vallahjälp. Skulle det vara ont om snö åker vi på konstsnöspår i två dagar. Läs mer på: Erbjudande.

LEAVE COMMENT